octombrie 13, 2024

Multă mizerie, gândaci de bucătărie și șoareci morți. Asta au găsit inspectorii OPC Timiș la cantina Colegiului Tehnic „Henri Coandă” din Timișoara, în timpul unui control realizat ca urmare a unei reclamații.

Abateri constatate: agregate frig neigienizate cu depuneri masive de praf și cu urme de mucegai; nu se monitorizează temperatura complet la spațiile frig din dotare; peretele exterior vitrat prezenta în partea de jos exfoliere de zugrăveală, iar tocăria din fier cornier nu a mai fost igienizată prezentând pe porțiuni extinse rugină, iar unele geamuri erau sparte ciobite și neînlocuite; în interiorul sălii de mese și al spațiului de depozitare al materiei prime de origine animală au fost identificate amplasate 3 capcane de rozătoare, în una fiind 2 rozătoare moarte și în alta fiind identificate insecte și gândaci de bucătărie; preparatele calde au fost identificate păstrate la temperaturi între 20,8 și 40, trei nefiind astfel păstrate la temperatura prescrisă legislativ de 60 grade; într-un spațiu frig era depozitată brânză Metro chef la temperatură de -2,2 grade deoarece congelatorului îi lipsea ușița; în lista meniu nu erau efectuate calculul declarației nutrițională; spălătoria utilizată pentru spălarea fețelor de masă și protecțiilor de scaun era amenajată într-o clădire total improprie, cu grad avansat de degradare, pereții fiind cu tencuială căzută și crăpături”, a informat OPC Timiș.

Prin urmare, instituția a decis să aplice o amendă în valoare de 3.000 lei și un avertisment. De asemenea, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *