Multă mizerie, gândaci de bucătărie și șoareci morți. Asta au găsit inspectorii OPC Timiș la cantina Colegiului Tehnic „Henri Coandă” din Timișoara, în timpul unui control realizat ca urmare a unei reclamații.
„Abateri constatate: agregate frig neigienizate cu depuneri masive de praf și cu urme de mucegai; nu se monitorizează temperatura complet la spațiile frig din dotare; peretele exterior vitrat prezenta în partea de jos exfoliere de zugrăveală, iar tocăria din fier cornier nu a mai fost igienizată prezentând pe porțiuni extinse rugină, iar unele geamuri erau sparte ciobite și neînlocuite; în interiorul sălii de mese și al spațiului de depozitare al materiei prime de origine animală au fost identificate amplasate 3 capcane de rozătoare, în una fiind 2 rozătoare moarte și în alta fiind identificate insecte și gândaci de bucătărie; preparatele calde au fost identificate păstrate la temperaturi între 20,8 și 40, trei nefiind astfel păstrate la temperatura prescrisă legislativ de 60 grade; într-un spațiu frig era depozitată brânză Metro chef la temperatură de -2,2 grade deoarece congelatorului îi lipsea ușița; în lista meniu nu erau efectuate calculul declarației nutrițională; spălătoria utilizată pentru spălarea fețelor de masă și protecțiilor de scaun era amenajată într-o clădire total improprie, cu grad avansat de degradare, pereții fiind cu tencuială căzută și crăpături”, a informat OPC Timiș.
Prin urmare, instituția a decis să aplice o amendă în valoare de 3.000 lei și un avertisment. De asemenea, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme.